<< Terug naar de homepage

Wil je snel een gezellig vuur in je kachel of haard én daarbij ook oog hebben voor de omgeving?

Wil je jezelf een ongezonde rooklucht in huis besparen én met een gerust hart veilig stoken?

Kies dan de duurzame Enviro-Log haardblokken van Greenheat. Er zit een interessant verhaal achter dat wij graag met je willen delen.

100% zonder paraffine

In de supermarkt, bouwmarkt, het tankstation vind je de doorsnee ‘open haard haardblokken’, die voor het merendeel bestaan uit een teerachtig type petrochemische paraffine uit aardolie. Het branden van deze paraffine blokken genereert, net als diesel, heel veel fijnstof, CO2 en NOx. Vanwege deze hoge uitstoot zijn ze al sinds 2008 verboden in Duitsland. Naast de uitstoot geven ze je ook veel last van creosoot aanwas in je haardschacht. Enviro-Logs zijn 100% paraffine vrij!

Verantwoord gerecycled

Enviro-Logs zijn namelijk gemaakt van het karton van oude ‘bananendozen’, ofwel groente- en fruit dozen, die een speciale bescherming laag hebben tegen vocht. Keerzijde: een niet recyclebaar karton waardoor het op vuilnisstortplaatsen als onverwerkbaar, nutteloos afval een milieuprobleem begon te vormen… Door een unieke gepatenteerde vinding van de mensen achter Enviro-Log wisten zij er topkwaliteit haardblokken van te persen. Afval kreeg zo een nieuwe bestemming ; Enviro-Logs zijn 100% gerecycled materiaal!

Beste score op uitstoot

Onderzoeken door OMNI Environmental Services wees steeds de Enviro-Log haardblokken aan als de aller schoonst brandende blokken. Enviro-Logs produceren namelijk tot wel 70-80% minder fijnstof en 80% minder koolmonoxide. De schoorsteen blijft ook stukken schoner: 86% minder creosoot (is die teer laag in het rookkanaal, met risico op een schoorsteenbrand). Schoorsteenvegers vertellen ons schrijnende situaties aan te treffen bij mensen die onachtzaam met paraffine blokken en (te vochtig) hout stookten.

Uitstekende warmteopbrengst

De Enviro-Log geeft rondom een mooi, levendig vlambeeld, maar dat niet alleen. De warmteopbrengst is uitstekend. Vergeleken met traditioneel gekloofd haardhout kan de opbrengst mogelijk tot wel 50% hoger liggen.

Geen storende rookontwikkeling en rooklucht

Hoe gezellig een vuur ook is, houtrook of paraffinerook kan al gauw te veel zijn in huis. Ook voor de buren. Dat geld niet voor het stoken met Enviro-Logs. Mensen die eerder vanwege luchtwegproblemen ver weg bleven van elke haard, vertellen ons, dat ze nu weer gezellig rond het vuur kunnen zitten. Je brandstof keuze is dus héél bepalend voor de hoeveelheid onzichtbare toxische stoffen dat in de lucht komt en wat je ervan inademt tijdens je stookbeurt.

Enviro-Log: de eerlijke vervanger voor gekapt haardhout

Milieu en klimaatdoelstellingen : de Europese Commissie zet o.a. in op bebossing door zo’n 2 miljard nieuwe bomen te willen planten. Bomen zijn een cruciale bouwsteen voor leven op onze planeet. We worden verdrietig van die vreselijke bosbranden met verstikkende rooklucht en giga (illegale) ontbossing in de Amazone, in Australië, in Rusland. Los van ontbossing ‘daar’, het vind ook in Europese landen plaats, terwijl er in Nederland eigenlijk geen (oer-)bos meer over is? Waarom zou je dan nog gekapt hout blijven kopen voor een aantal uren gezellig stoken als die loofhout bomen minimaal 8-10 jaar tot wel 15-30 jaar nodig hebben om tot enig omvang te groeien? Met Enviro-Logs is het daarom niet moeilijk een echt goede keuze, die voor positieve verandering, te maken: kies voor een positieve impact op het milieu!

Haardblokken 1,2kg en XXL 2,4 kg op Pallet al uitverkocht!

Naast onze grote schare vaste klanten zijn we deze winter ook verheugd over de enorme toename van nieuwe klanten (Nov. ’20 t/m Jan. ’21 alleen al +45%). Dank jullie allen voor jullie bewuste keuze! Niet alleen worden consumenten steeds bewuster van klimaatverandering en de effecten van ons gezamenlijk handelen op het milieu. Kennelijk geld dit ook voor ons stookgedrag. Daarnaast denken we dat de bewegingsbeperking door de corona pandemie een versterkende rol heeft gespeeld. De keerzijde is dat we dit niet hadden voorzien en konden de vraag helaas niet bijbenen. We zijn per midden Februari al bijna uitverkocht en het betreurt ons binnenkort voor het eerst geheel ‘nee’ te moeten verkopen. Al onze blokken, doos of pallet, zijn vanaf Augustus weer leverbaar.

De aanbevolen brandstof voor kachel of haard

Enviro-Log is een origineel product uit Oregon, VS. De verbrandingskwaliteiten zijn onderzocht door het bekende onderzoek, test & advies instituut OMNI Environmental Services voor overheid en bedrijfsleven, een TNO voor luchtkwaliteit en milieuvraagstukken. Over deze haardblokken concludeert OMNI: “Wanneer Enviro-Log haardblokken worden gebruikt in plaats van gewoon haardhout, laten emissietesten bij open haarden en houtkachels substantieel minder uitstoot zien. De reductie in fijnstof is dermate groot, dat nationale en provinciale overheidsinstanties zouden moeten overwegen om in gebieden met slechte luchtkwaliteit Enviro-Log blokken te laten prevaleren.”

Kiezen tussen gezelligheid of milieuvriendelijkheid, tussen sfeervol of sociaal… met deze haardblokken is dat niet meer nodig. Dat willen we laten weten aan iedereen met een haard of houtkachel.

Greenheat PhoneGreenheat