Vergelijking Enviro-Log – paraffine haardblokken – haardhout

ENVIRO-LOG
PARAFFINE-HOUTZAAGSEL Blok
HAARDHOUT uit boskap
VASTE BRANDSTOF
100% samengeperste kartonsnippers zonder toevoeging van additieven, voor alle typen open haarden en houtkachels.
houtzaagsel en min. 60% Paraffine (aardolie basis) samengeperst, slechts alleen toegestaan voor een open haard
gekloofde houten blokken (per kuub pallets, plastic netzakken, en plastic folie zakken), voor alle typen open haarden en houtkachels
SAMENSTELLING/HERKOMST
Samenstelling: Dit type oud golfkarton dozen zijn geheel onverwerkbaar en nergens anders voor geschikt dan hier zinvol te worden hergebruikt.

Herkomst: gesloten verzamel- en inname systeem met recyclers, supermarkt~ en food ketens (‘closed-loop’).

Samenstelling: De gebruikte teerachtige Paraffine is een fossiele brandstof ; geen hernieuwbare energie.

Herkomst: bij-product afkomstig van de petrochemische industrie.

Samenstelling: Hardhout of zachthout of beide gemixed.

Herkomst: Boskap, veel ervan is import uit Oost-Europese landen.

MILIEUVRIENDELIJK
JA, je hebt een zeer schone verbranding met milieusparende uitstoot.

JA, afval dient hier als ideale grondstof én als zinvolle vervanger voor het onnodig gebruik van petrochemische paraffine en de reguliere boskap.

Paraffine NEE ; de uitstoot bevat veel fijnstof en CO2 en geeft veel toxische NOx-ontwikkeling, slecht voor jou, slecht voor het milieu.

Het branden van Paraffine blokken belast tot 8x meer het milieu én je gezondheid dan gedroogd haardhout, terwijl Enviro-Log blokken juist veel schoner branden dan gedroogd haardhout!

Alleszeggend: Daarom mag je ze NIET binnen in houtkachels, NIET in open haard met inzet en NIET buiten in vuurkorven branden.

NEE, te vochtig hout stoken geeft relatief hoge uitstoot van fijnstof en CO2 bij verbranding, een Extra belasting van milieu- en je gezondheid.

Ja & Nee, hout is weliswaar hernieuwbaar, maar een nieuwe boom dat na kap in een gecontroleerd & beheerd bos word herplant heeft min. 7-8 jaar nodig voor enig omvang om opnieuw gekapt te kunnen worden (is dit CO2 neutraal?)

NEE, transportkosten van hout zijn ± 4 x hoger dan die van geperste Enviro-Log haardblokken.

NEE, het plastic afval van de vele netzak~ en foliezak verpakkingen, zoals te koop in bouwmarkt, tuincentrum, tankstation, supermarkt.

STOOK: UITSTOOT/EMISSIES
Schone Verbranding is goed voor jou en je doet beter voor het milieu.  Voordeel in harde cijfers*: 84% minder creosoot* (oorzaak schoorsteenbrand), 80% minder koolmonoxide*, 70% minder luchtverontreinigde fijnstof*, en tot 30-40% minder broeikasgassen dan een houtvuur (gedroogd haardhout)!
Middels een Persbericht uit 2008 van Bundes Umwelt Amt* – Duitsland is er sindsdien een landelijk verkoopverbod ingesteld, namelijk ze zijn milieuschadend met