OVER GREENHEAT

Wij, Greeηheat, zijn de originele ‘earth friendly’ webwinkel voor de milieubewuste consument, gespecialiseerd in een uniek assortiment milieuvriendelijke vaste brandstoffen voor de winter en/of zomer.

Wij, Greeηheat, zijn met kantoor centraal gevestigd in Hilversum en magazijnen in Utrecht en Alphen a/d Rijn voor zowel bulk als voor fijnmazige distributie.  Onze producten zijn gemakkelijk te bestellen en worden snel thuisbezorgd.

We prijzen ons gelukkig hier in een moderne samenleving te wonen, werken en recreëren, maar tegelijkertijd maken we ons zorgen over de toekomst, voor onszelf, voor de volgende generatie, en voor onze planeet. Het afgelopen decennium is door de grote industriële vooruitgang en de groei van de wereldbevolking enorme roofbouw gepleegd op onze planeet. Massieve ontbossing en milieuvervuiling zijn een feit. Wereldwijd zijn 97% van alle milieuwetenschappers het unaniem eens ; als we op onze planeet ongebreideld op dezelfde wijze doorgaan, zijn de gevolgen enorm voor onze leefomgeving door de alsmaar snellere opwarming van de aarde.  In het algemeen beseft een groot deel van de Nederlandse bevolking dat het anders moet, maar wie is nu aan zet, wie neemt verantwoordelijkheid, wie neemt het voortouw;  de politiek, het bedrijfsleven en/of de consument? De ‘oude’ wereld om ons heen verandert weliswaar, mede door bedrijven die duurzame initiatieven durven te nemen, terwijl de politiek milieu en duurzaamheid nog steeds ondergeschikt maakt aan economisch gewin. Lees daarom eens de nieuwsartikelen onder onze Eco Nieuws en Tips of onder Green Tips in het hoofdmenu, en dan beseft u dat

wij, Greeηheat onze inspiratie vinden om op te komen voor een schoner milieu en duurzamer samenleving.
Hout stook, houtrook is niet goed voor het milieu. Er zijn zo’n 1,2 bezitters van haarden en houtkachels in Nederland, die vnl. hout of paraffine blokken stoken. Dan heeft in de zomer van 2014 zich ook de trend doorgezet van allerhande grote terraskachels en fancy vuurkorven.
Nu moet je niet denken dat je met het branden van ‘earth friendly’ Enviro-Log© haardblokken ineens helemaal geen sporen meer achterlaat, dat is bij verbranding gewoon onmogelijk. Maar Enviro-Log© haardblokken branden niet alleen mooi gelijkmatig zonder spatten en vonken, ze genereren zo’n substantiële reductie van schadende uitstoot (tot wel 80-86% minder koolmonoxide, fijnstoffen, creosoot) ten opzicht van gedroogd haardhout en paraffine blokken, dat overstappen op Enviro-Log© zin maakt voor mens en milieu.
Bovendien bestaan Enviro-Log© haardblokken puur uit ingezameld afval uit een gesloten recyclingproces, waardoor er niet onnodig natuurlijke bronnen hoeven worden aangetast, zoals massieve boskap, voor louter een knus warm houtvuur. Graag even een momentje van bezinning …

Onze producten moeten kunnen bijdragen:

  • aan een verbetering van uw kwaliteit van leven, voor u, uw directe omgeving en de gemeenschap ( People = het Sociale element)
  • aan een positief effect op het milieu (Planet = het Milieu element)
  • een economisch voordeel voor u en / of uw (directe) omgeving (Profit = het Economisch element)

Wij zijn op een missie u als consument en eindgebruiker graag ervan te willen overtuigen, dát er inmiddels te kiezen valt, dát er voor diverse alledaagse non-food gebruik~ en verbruiksartikelen betaalbare, kwalitatief zeer goede milieuvriendelijke(r), duurzame(r) alternatieven zijn;

ofwel, groen’ begint met het eenvoudige besef dát elke bijdrage leuk kan zijn & u een goed gevoel geeft. Uw individuele bijdrage doet er altijd toe & heeft altijd effect … voor nu én voor onze kinderen, want de aarde is hun erfgoed.
Denk nu alsjeblieft niet, als een ander het doet, dan hoef ik niets te doen, óf, waarom zou ik als individu schoner stoken als het merendeel nog op de klassieke wijze vervuilend stookt… Het gaat om luchtkwaliteit en kwaliteit van leven, voor u, voor iedereen.
Ons Greeηheat motto is: ‘durf kleur te bekennen & kies groen’. Volg uw hart & kies verantwoord!

Wij danken u voor uw online bezoek en hopen u als nieuwe vaste Greeηheat klant te mogen begroeten.

Tot slot wensen wij u veel plezier met het gebruik van onze producten en we vinden het altijd leuk als u even een review wilt geven op de productpagina van het gekochte product (1-5 sterren) of een reactie, ervaringen via ons Klankbord op onze site wilt delen.

Geef de aarde door
 
 
 
 
Geef de aarde door

Greeηheat is de exclusieve online dealer van het Envirolog milieuvriendelijke assortiment in Europa

Het Enviro-Log® haardblok program, bestaande uit  milieuvriendelijke haardblokken en vuurmakers, zijn vervaardigd van 100% gerecycled materiaal. Met schonere brandprestaties en in gebruik breed inzetbaar voor zowel binnen als buiten. Daarnaast voert Greenheat exclusief de FSC-gecertificeerde KM® producten in de BNL.

Envirolog