Alternatieve verwarming

De term alternatieve verwarming wordt gebruikt voor alle soorten verwarming die gebruik maken van duurzame of alternatieve vormen van energie. Het gaat hier om doorgaans innovatieve technieken en/of producten die een alternatief bieden voor traditionele verwarming.

Het voordeel van alternatieve verwarming

Het voordeel van alternatieve verwarming is dat de energiebron schoner én milieubelasting fors minder is dan klassieke manieren, zoals stoken van hout, paraffine open haardblokken, kolen, gas, of olie. Hier profiteert u zelf en uw omgeving direct van, bijvoorbeeld doordat alternatieve verwarming vaak minder fijnstof produceert. Een beter milieu is natuurlijk ook van groot belang voor het doorgeven van de aarde aan onze kinderen.

De nadelen van traditionele verwarming

De nadelen die stoken met bijvoorbeeld hout met zich mee brengen zijn vast al enigszins bij u bekend, maar we benoemen deze toch nog even:

 • Uitstoot van broeikasgassen
 • Fijnstoffen die irritaties aan de luchtwegen kunnen teweegbrengen
 • Sterke onwenselijke geurontwikkeling die vaak langere tijd blijft hangen

Ook zijn het verwarmen met olie, (steen-/bruin)kolen en (schalie-)gas bekende vervuilers van het milieu. Deze natuurlijke energiebronnen vereisen niet alleen heel veel energie bij de winning ervan, maar ze raken een keer op, en zorgen met hun CO2 uitstoot ook voor de opwarming van de aarde. Het is hoog tijd om van hout- en paraffine open haardblokken over te stappen op een milieuvriendelijker alternatief!

Onze oplossing voor alternatieve verwarming

Het groene alternatief bieden wij aan in de vorm van ons Enviro-Log© haardblok. Deze, en het XXL 2,4 Kg jumbo blok, is vervaardigd van 100% gerecycled afvalkarton, voorzien van een speciale dunne waslaag.  Normaal gesproken belandt dit materiaal op de vuilnisbelt, maar wij recyclen en transformeren dit compleet tot een kwalitatief hoogwaardig en ecologisch stookproduct.

Met het Enviro-Log© haardblok geniet u onder andere van de volgende voordelen:

Minder uitstoot

 • voorkom houtrook door verwarmingMinder rook dan hout en geen rooklucht
 • 86% minder koolteer uitstoot
 • 80% minder koolmonoxide uitstoot
 • Tot wel 80% minder fijnstoffen
 • Tot wel 33% minder broeikasgassen dan houtvuur

Mede hierdoor is het haardblok geschikt voor:

 • mensen met gevoelige luchtwegen of astmatische aandoening
 • alle typen open en gesloten haarden en houtkachels

Duurzaamheid

 • Er worden geen bomen gekapt voor hout stook
 • Tot 4 x voordeliger in gebruik t.o.v. hout
 • Tot 50% meer warmte t.o.v. hout (per 0,5kg)

En niet te vergeten…

Het stoken is voor ons 1,2 miljoen Nederlanders die een kachel of haard bezitten om bij te verwarmen en/of die bijzondere sfeerbeleving, die gezellige ambiance te willen creëren.
Juist het stoken van een haardblok zonder sterke rookontwikkeling zorgt voor veel gezelligheid en zorgeloos genieten van het sfeervolle vlammenspel. Geschikt voor knusse avonden bij de kachel of lange zwoele avonden bij de barbecue of trendy terrashaard of vuurkorf in de zomer. Het Enviro-Log© haardblok is een ware evergreen. Ervaar het verschil met hout en paraffine open haard blokken.

Bestel nu voordelig

Bestel uw Enviro-Log© vandaag nog voordelig in onze webshop of bekijk een van onze overige milieuvriendelijke stookproducten.