Vuurkorf aansteken

Stel u voor: het is zomer en terwijl u heerlijk geniet van een hapje en een drankje zakt de zon langzaam onder. Omdat u graag nog wat langer buiten blijft en wilt genieten van deze bijzondere avond gaat u, voor wat extra verlichting en de geweldige sfeer die dit geeft, de vuurkorf of terrashaard aansteken.
Of het is winter en u organiseert een winter barbecue. Het enige nadeel is dat het wel heel erg koud wordt. Daarom is het een goed en gezellig idee om de vuurkorf aan te steken.

Hoe steek je gemakkelijk een vuurkorf aan?

Vuurkorf aansteken met Enviro-LogAls u er voor kiest om de Enviro-log haardblokken te gebruiken is het aansteken van de vuurkorf zeer gemakkelijk.

  • U trekt de wikkel aan één van de korte zijden open en neemt het blok uit de wikkel , u steekt de wikkel aan en legt de wikkel direct in het midden van de vuurkorf , daarna direct het haardblok op de wikkel plaatsen zodat het blok vlam vat.

Of

  • De beide uiteinden van de papieren wikkel eerst uittrekken, leg het haardblok met de naad naar boven midden in vuurkorf en steek de beide uiteinden van de wikkel aan. Het haardblok vat daarna vanzelf vlam en begint gaandeweg te branden.

Niet alleen het pure gemak, en het mooi gelijkmatig branden, maar in het bijzonder de verbranding van Enviro-log haardblokken maakt uw avond rondom de vuurkorf altijd weer extra plezierig!  Ze geven namelijk niet die stank en verstikkende rookgeur af, dat juist bij hout verbranding vaak veel overlast én beklag van uw omwonenden veroorzaken!  En, waarom zou je (allen rondom de vuurkorf) nog ongemerkt het gezondheidsrisico van de ongezonde hout rookgassen willen lopen, als het alternatief voorhanden is?

Iedereen wint dus met Enviro-log haardblokken. Ze zijn verkrijgbaar in 1,2 Kg en in XXL 2,4 Kg formaat. Ze kunnen per stuk, maar ook per twee tegelijk gebrand worden, afhankelijk hoe groot uw vuurkorf of terrashaard is, en tot hoe laat u buiten van die prachtige avond wilt genieten….

 

Vuurkorf aansteken zonder Enviro-log haardblokken

Wilt u niet de milieuvriendelijke Enviro-log haardblokken  gebruiken voor uw vuurkorf en heeft u toch liever hout of een ander brandbaar materiaal, kies dan voor de eco -vriendelijke vuurmakers.

Deze vuurmakers zijn een alternatief voor aanmaakhoutjes, paraffine mini-aanmaakblokjes, de kleine (kerosine) aanmaakblokjes en  aanstekervloeistof. Ze branden niet alleen schoner en efficiënt maar zorgen er ook gegarandeerd voor dat uw houtvuur gemakkelijk aan gaat. Slechts 1 cup is nodig om elk willekeurig houtvuur, droog of vochtig, te ontsteken! Gemakkelijker kan het niet.

Stapel als eerste een aantal droge grote haardblokken in de vuurkorf. Laat voldoende ruimte onder de houtstapel om de cup te kunnen plaatsen. Plaats boven op het hout een aantal aanmaakhoutjes. Plaats de cup onder het haardhout en steek de papieren cup aan. Gebruik hiervoor onze extra lange kwaliteitslucifers.

Wat vooral niet te doen

Gebruik in geen enkel geval spiritus, benzine, petroleum of andere brandbare vloeistoffen. Met zulke brandbare vloeistoffen kunnen steekvlammen ontstaan wat ontzettend gevaarlijk en zeker niet gezellig is.

Zorg bij het aansteken van de vuurkorf ook dat u geen licht ontvlambare, synthetische kleding draagt, zoals fleece en nylon. Draag bij de vuurkorf liever katoen of wol.

Let bij het aansteken van de vuurkorf altijd op uw eigen veiligheid en kies bij voorkeur milieuvriendelijke stookproducten die vrijwel geen houtrook overlast geven.